Täna ja homme on projektimeeskond Eestis tutvustamas Baltikumi-ülese Rail Balticu tasuvusanalüüsi finantsilisi, majanduslikke ja sotsiaalmajanduslikke järeldusi. Alguse sai tänane päev Nordic Hotel Forumis. Edasi kohtuti juba ajakirjanikega, millele järgnes Majanduskomisjon ja ka kohtumine oponentidega. Homme, 3. mail viibib meeskond Tartus, kus kohtutakse samuti erinevate huvigruppidega.  

Tänahommikusel esitlusel Nordic Hotellis puudutasid sajakonna osaleja seast tulnud küsimused muu hulgas trassivalikut, hoolduskulusid, võimalusi ühendada projektiga ka Soomet ja Venemaad ning erinevaid rahastamisega seotud nüansse (riikide omaosalus, EL-i poolne täpne rahastusmäär ja tulevik jms.).

Tutvustavaks meeskonnaks on ühisettevõtte RB Rail juhatuse esinaine Baiba Anda Rubesa, Ernst & Young Baltic tasuvusanalüüsi koostaja Nauris Klava, RB Rail AS äriarenduse juht Kaspars Briškens, RB Rail AS planeerimis- ja rakendusvaldkonna juht Kaido Zimmermann, OÜ Rail Baltic Estonia juhatuse liige Indrek Orav, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning rahandusministeeriumi esindajad.

Vaata esitlusi siit