15. detsembril asus Eestis Rail Baltica projekti elluviivat valdusettevõtet Rail Baltic Estonia OÜ juhtima Riia Sillave.

Riia Sillave oli Eesti puitmassitehase AS Estonian Cell üks loojatest 2004. aastal ja kuni 2010. aasta lõpuni selle juhatuse liige. 2012. aastal asus ta tööle Estonian Celli emafirma, Austrias asuva paberi- ja tselluloosikontserni Heinzel Groupi finantsjuhina ning töötas seal käesoleva aasta septembrini.
„Mul on hea meel olla tagasi kodumaal ja asuda juhtima nii olulist protsessi, nagu seda on raudteeühenduse loomine Euroopaga,“ sõnas Sillave. „Rail Baltica ehitamine on kolmes Balti riigis otsustatud ja ratifitseeritud ning minu ülesanne on juba projekt ellu viia.“
Sillave sõnul toob kaubavoo liikumine maanteelt raudteele kaasa positiivse keskkonnaaspekti ning avab ühtlasi uusi võimalusi nii Eesti kui ka Euroopa tööstuse jaoks. „Reisijad avastavad rongiga reisimise lihtsuse ja mugavuse ka pikematel lõikudel, nagu see on tavaline Kesk-Euroopas,“ selgitas Sillave. „Rail Baltica raames ja rahastusega valminud trammiühendus Tallinna lennujaamaga on esimene käegakatsutav suurepärane tulemus, mis muudab liikumise kõigi jaoks mugavamaks juba praegu.“
„Ma tänan Indrek Oravat, kes on juhtinud Rail Baltic Estonia OÜ-d 2014. aastast ja kelle eestvedamisel oleme jõudnud projekti esimese järgu, planeeringute lõpusirgele. Nüüd saame liikuda edasi järgmisesse, projekteerimis- ja ehitusjärku – ees ootab väga põnev ja töökas aeg. On hea, et Riia Sillave toob kaasa nii rahvusvahelise tausta kui ka projekti ülesehitamise kogemuse. Soovin talle igati edu,“ sõnas majandus- ja taristuminister Kadri Simson.