Inimesed on erinevad, aga reisida meeldib pea kõigile. Mida erinevad tähemärgid rongireisi juures hindavad ja kuidas rongis käituvad?

Jäär

Jäär jumaldab reisimist. Ta elakski pidevas liikumises, aga vahepeal peab tööd ka tegema ja kodu külastama. Reisiks põhjalikke ettevalmistusi ta ei tee, selleks on Jäär liiga kärsitu. Pole ju väga vahet, kuhu minna, kus ööbida ja mida vaadata, peaasi, et seltskond on hea ja igav ei hakka. Rongis jätkub Jäära tähelepanu kõigile, ta loobib komplimente paremale ja vasakule ning hoolitseb selle eest, et keegi ei tunneks ennast ebamugavalt.

Sõnn

Sõnn naudib rahulikku kulgemist, tal pole kunagi kuhugi kiiret. Rong on tema jaoks ideaalne reisimise viis – saab nokitseda tööasju, imetleda akna taga looduse vaheldumist, lugeda läbi paar raamatut ja nautida head einet. Ainuke häda on, et Sõnni meelest võiks ta olla rongis üksi, talle ei meeldi segajad. Seega võtab Sõnn rongis mugava kupee, kus ta saab rahus jalgu sirutada ja elu üle rõõmu tunda.

Kaksikud

Kaksikut jagub igale poole, tundub, et ta on samaaegselt perroonil sõpradega hüvasti jätmas, Jääraga restoranvagunis lõunat söömas ja Sõnni tema kupeest välja meelitamas, kuigi viimane tahaks hoopis, et Kaksik talle närvidele ei käiks. Järgmises peatuses on Kaksik juba rongist lahkunud, sest liiga pikalt pole mõtet sõita, seiklused ootavad igal pool ees. Enne rongist mahaastumist teeb ta seinale seatud rongigraafikusse paar omapoolset lisandust, sest hea nali on ju alati omal kohal!

Vähk

Vähk on kõige parema meelega kodus, aga mõnikord tahab temagi reisida. Ta valmistub ja pakib põhjalikult. Kohvrisse saavad oma padi ja käterätik, vanaema kootud soe sall, lemmikplätud ja raamitud perepilt. Reisil peab olema kodune tunne. Mobiililevi ja wifi peavad samuti tasemel olema, sest Vähk tahab olla pereliikmetele kättesaadav. Enne rongile astumist kontrollib Vähk üle peatuste järjekorra ja kellaajad, et välistada sihtkoha mahamagamise võimalus.

Lõvi

Lõvi jaoks on reisimine järjekordne võimalus särada ja silma paista. Ta teeb kodutöö korralikult ära, teab täpselt selle rongi ja raudtee tehnilisi detaile ning seda, kus ja mis rongis asub ning milliseid teenuseid pakutakse. Loomulikult on Lõvi kursis ka kõigi rongi aknast möödavuhisevate vaatamisväärsustega. Tänu oma ettevalmistusele saab Lõvi reisil oma teadmistega hiilata, kõiki aidata ja juhendada ning olla tähelepanu keskpunktis.

Neitsi

Neitsi tuleb reisile, igaks juhuks oma seep ja desinfitseerimisvahend kotis kaasas. Ta ei taha kasutada seepi, mida keegi teine on juba katsunud! Enne oma kohale istumist veendub ta, et istmel poleks plekke, istme alla kleebitud nätsu ning sätib siis oma üleriided sellise perfektsusega riiulisse, mis teeks kadedaks iga müügiväljapanekute eest vastutava poemüüja. Seejärel istub Neitsi maha ja asub joonistama reisiplaani, sest iga detail peab olema täpselt paigas!

Kaalud

Kaalud armastavad head seltskonda ja seda juba rongis leidub! Ainuke häda, et Kaalud ei suuda otsustada, kas peaks liituma Jääraga restoranvagunis või minema kuulama Lõvi põnevaid lugusid või otsima, kuhu Kaksikud jälle kadunud on. Kaalude jaoks on tähtis, et kõik oleks paigas ja kõigil hea olla. Mugavam oleks kui kõik tähemärgid istuksid ühes vagunis koos, sest siis ei pea Kaalud muretsema, et äkki keegi nukrutseb omaette.

Skorpion

Skorpion tuleb rongi lootuses, et pidu juba käib, sest kes see tahaks rahulikku igavat rongisõitu? Tal on teistega jagamiseks kaasas omatehtud kook ja jook, igaks juhuks ka paar head muusikaalbumit ja kõlar, sest miski ei tohi jääda juhuse hooleks ja niisama passida Skorpion ei viitsi.

Ambur

Ambur jõuab rongile viimasel sekundil, joostes, ja taipab pärast rongi jaamast lahkumist et unustas kohvri koju. Sellest pole hullu, sest hea seltskond ootab juba ees ja see on Amburi jaoks peamine. Ta laenab Neitsilt seepi, sööb ära suurema osa Skorpioni koogist, viskab kohatut nalja Vähi moest läinud salli üle ja kallab kogemata suppi Sõnni kaasavõetud raamatu peale. Keegi pikalt viha ei pea, sest Ambur ei tee seda pahatahtlikult, pealegi on tal rääkida iga sihtjaama kohta mõni põnev lugu.

Kaljukits

Kaljukits saabub rongi, räägib kõigiga paar sõna juttu, istub korraks maha, aga ei suuda pikalt paigale jääda. Ta märkab, et rongis vajab nii mõnigi töö tegemist: keegi on rattahoidja kõveraks painutanud, keegi on suppi raamatule kallanud, keegi on rongigraafiku ära sodinud. Kaljukits jõuab igale poole appi: teeb kiirelt plaani, pakub välja lahenduskäigu ja ajab siis asjad korda.

Veevalaja

Veevalaja on sündinud reisisell, aga temaga võib vabalt juhtuda, et tagasisõidupiletit ta ei kasuta, sest sihtkohas võib lootusetult armuda – põnevasse isikusse, loodusesse või töösse, mida Veevalajale pakutakse. Rongis võtab ta psühholoog-nõustaja-juhendaja rolli, hoolitseb, et Sõnn saaks seltskonda meelitatud ning Amburi mahajäänud kohver järele saadetud, küsib Vähilt tema perekonna, Skorpionilt muusikaeelistuste ja Kaljukitselt töö kohta ning vaatab, et keegi omavahel tülli ei pööraks.

Kalad

Kalade esindaja tuleb rongi ja tagab esmalt, et kõik tema ümber oleks harmooniline – valib hea väljavaatega istekoha, organiseerib, et talle meelepärased inimesed oleksid lähedal, sätib istme mugavasse asendisse ning hoolitseb, et kõrvaklapid hea muusikaga oleks käeulatuses. Kaladele meeldib suhelda, aga omas rahulikus tempos, kui keegi (näiteks Kaksikud või Lõvi) teda tüütama hakkab, paneb ta klapid pähe ja teeb näo nagu magaks.